vrijdag 6 maart 2015

Fraudecoördinator bij VIVAT Verzekeringen



Ben jij die fraudecoördinator die een duidelijke focus heeft voor het opsporen en bestrijden van fraude? Die op enthousiaste en overtuigende wijze met collega’s samenwerkt en fraudebestrijding naar een hoger plan brengt. Dan zijn wij op zoek naar jou.

REAAL heeft voor haar vestiging in Zoetermeer een vacature voor een

Fraudecoördinator



Als fraudecoördinator ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van het fraudebeheersingsplan. Je werkt samen met de fraude desk medewerkers binnen het team en begeleidt hen in het volledige proces van de fraude-afhandeling. Daarnaast ben je structureel bezig met het stimuleren van de awareness door het geven van begeleiding aan de afdelingen binnen het Schadebedrijf waarbij fraudebewustwording, preventie en detectie samenkomen zodat fraude op alle vlakken bestreden wordt. De fraudecoördinator beheert en raadpleegt het incidentenregister en indien noodzakelijk informeert hij zijn collega’s bij andere maatschappijen.

Concreet krijg je de volgende taken en verantwoordelijkheden:
  • Je werkt nauw samen met de fraudedesk medewerkers op de afdeling Integriteit. Je begeleidt hen bij de afwikkeling van fraudedossiers.
  • Je volgt actief de ontwikkelingen in wet- en regelgeving op het gebied van fraude.
  • Je ontwikkelt een bewustwordingsprogramma en voert deze uit.
  • Je ontwikkelt opleidingen voor interne medewerkers en externen.
  • Je ontwikkelt en implementeert het beleid ter beheersing van frauderisico’s.
  • Je analyseert de fraudemeldingen en signaleert trends. De uitkomsten gebruik je ter verbetering van processen, producten en dienstverlening.
  • Je rapporteert maandelijks de managementcijfers aan de stakeholders.
  • Je bent het aanspreekpunt voor het Verbond, collega-protocol-coördinatoren, politie en justitie en alle collega’s binnen REAAL.
  • Je geeft organisatiebreed alle noodzakelijke instructies, trainingen en awareness-sessies.
  • Je hebt structureel overleg met de fraudedeskmedewerkers en fraudecontactpersonen om het fraudebeleid te optimaliseren en te borgen.
  • Je werkt samen om projecten ten behoeve van fraude snel en kwalitatief goed af te ronden.
  • Het continu monitoren en op peil houden van de fraude processen.
  • Je bent verantwoordelijk voor een juiste administratie van alle fraudemeldingen en doormeldingen richting het Verbond.
  • Je draagt de verantwoording om tijdig alle stakeholders over de managementcijfers te informeren.
  • Je bent eindverantwoordelijk voor een gedegen bewustwordingsprogramma en zorgt voor een tijdige uitvoering van het programma.

Bijzonderheden:
Je bent bereid geregeld naar andere locaties te reizen (o.a. Alkmaar, Assen, Utrecht etc.)

Wij vragen
  • HBO/WO werk- en denkniveau;
  • WFT Basis en WFT Schade (of daarmee gelijkgesteld b.v. Assurantie B, incl. PE punten) is een vereiste.
  • Afgeronde opleiding Fraudecoördinator (rfc).
  • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring binnen het Schadebedrijf van een Verzekeraar. Bij voorkeur specifieke kennis over het regelen van schades.
  • Kennis van Wet en Regelgeving op het gebied van Verzekeringen en bekend zijn met de verschillende toezichthouders.
  • Goede communicatieve vaardigheden (zowel mondeling als schriftelijk).
  • Goede kennis van MS Office (word, excel en powerpoint).
  • Bereidheid om verder in je ontwikkeling te investeren en je ziet hier zelf ook de toegevoegde waarde van.

Competenties
Je bent een zelfstandige, vasthoudende en klantgerichte medewerker die beschikt over impact, overtuigingskracht en ondernemerschap. Daarnaast ben je analytisch sterk en in staat om in processen te denken en deze naar een werkbare praktijk te vertalen. Je hebt een enthousiaste en energieke uitstraling en weet dit te combineren met rust en zelfvertrouwen. Je neemt zelfstandig initiatieven om afgesproken doelen te behalen en hebt een positief kritische houding t.a.v. onze dienstverlening.

Wat krijg je van ons?
Uiteraard krijg je aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden; een prima salaris, 13e maand, kortingen op diverse financiële producten en veel ruimte voor opleiding en ontwikkeling. We zijn een informele organisatie. We kiezen voor een goede balans tussen werk en vrije tijd (zoals Het Nieuwe Werken). Je krijgt veel eigen verantwoordelijkheid.
Meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden.

Ontwikkeling Schade
Binnen Ontwikkeling Schade zijn we verantwoordelijk voor het beheren van de producten en diensten van het Schadebedrijf. We hebben de ambitie om samen met diverse collega's binnen het Schadebedrijf de ketenregie op deze verbeteringen te voeren. Ook het onderzoeken van geheel nieuwe initiatieven is ons werk. We werken daarbij vanuit de visie van VIVAT Verzekeringen op formulemanagement: multi-label, single backoffice. Voor ons betekent dit dat we werken voor alle labels van VIVAT Verzekeringen die verzekeringsproducten verkopen.

Ontwikkelen kan je alleen op een solide basis. Een basis die voldoet aan de eisen die wij zelf, maar ook externe stakeholders daaraan stellen. En niet in de laatste plaats aan wat onze klanten verwachten. Binnen de afdeling Procesbeheer geven we invulling aan een aantal thema's die samenhangt met kwaliteit en integriteit van onze processen.
Fraudecoördinatie, klachtenmanagement en audits op onze volmachten. Vanuit Procesbeheer coördineren we ook diverse acties die interne toezichthouders (GA) en externe toezichthouders (AFM, DNB) van ons verwachten.

REAAL
Het vergroten van financiële veerkracht, dát is de ambitie van Reaal. Dit doen wij door onze (potentiële) klanten te helpen om weloverwogen keuzes te maken in hun financiële situatie. Keuzes die hen nu verder brengen, maar ook straks. Zodat ze hun leven kunnen leven zoals zij dat willen. Én, als zij ons nodig hebben, zijn we er natuurlijk voor hen. We helpen onze klanten op een eigentijdse en optimistische manier. Door te blijven inspelen op de veranderende klantwensen en te denken in kansen en mogelijkheden. Wij maken daarbij complexe financiële situaties behapbaar en inzichtelijk.
Daarbij bepaalt de klant zijn eigen route, of hij nu zelf zijn zaken met REAAL regelt, of via een onafhankelijke adviseur. Of een combinatie daarvan. Zo helpen wij onze klanten financieel veerkrachtig te worden.
Reaal, Leef je leven. Reaal is onderdeel van VIVAT Verzekeringen.

VIVAT Verzekeringen
VIVAT Verzekeringen is een Nederlandse verzekeraar die bestaat uit een groot aantal bekende verzekeringsmerken: Zwitserleven, Zelf, Routemobiel, Reaal, Proteq Dier & Zorg en de verantwoorde vermogensbeheerder ACTIAM. Stuk voor stuk merken met een unieke propositie, geschiedenis en uitstraling. Deze ‘meer-merken-strategie’ is een bewuste keuze. Wij geloven dat de samenleving pluriform is en dat merken dicht bij mensen moeten staan om klanten optimaal te kunnen bedienen.

Als no-nonsense verzekeraar zien we het als onze belangrijkste opdracht om de financiële zelfredzaamheid van mensen te vergroten. Eenvoud en duurzaam zijn daarbij het fundament. Daarvoor werken wij dagelijks met passie voor het vak en gevoel voor de klant.

We zien dat ‘waar voor je geld’ meer dan ooit van ons verlangd wordt en dat in een verzekeringsmarkt die ook nog eens snel en sterk verandert. Wij richten ons op herstel van vertrouwen en de continuïteit van de klantrelatie via de merken en bereiden ons tegelijkertijd voor op het samengaan met een andere sterke marktpartij. Ontwikkelingen die het werken bij VIVAT Verzekeringen complex, maar ook enorm interessant en dynamisch maken. Uitzonderlijker dan dit zal het niet snel worden. Ga de uitdaging aan en draag bij aan een belangrijke nieuwe fase voor VIVAT Verzekeringen.

De verzekeringsactiviteiten van SNS REAAL zijn gebundeld in VIVAT Verzekeringen. SNS REAAL heeft in februari 2015 een overeenkomst getekend met Anbang Group Holdings Co., Ltd. een vooraanstaande Chinese verzekeringsmaatschappij, voor de verkoop van VIVAT Verzekeringen. Deze verkoop is afhankelijk van de gebruikelijke goedkeuring door toezichthouders. Naar verwachting zal de verkoop van VIVAT in het derde kwartaal van 2015 zijn afgerond.

Solliciteren?
Reageer op deze vacature door op de "sollicitatiebutton" te klikken. Laat je motivatie en CV achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Voor vragen over het sollicitatieproces kun je contact opnemen met Marloes Mekelenkamp, recruiter op 020-3478099.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.


0

Geen opmerkingen:

Een reactie posten